Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de spaghetti in ruim water volgens gebruiksaanwijzing
Bekleed een cakevorm (inhoud 2 liter) aluminiumfolie. Bekleed de zijkanten en bodem met spek.
Klop de eieren, kwark en zure room tot een glad mengsel. Roer de bloem tot een glad papje met het water en klop dit door het eimengsel. Kaas, knoflook en peper er door roeren.
Noten grof hakken en toevoegen. Champignons schoonvegen en ± 5 minuten koken. Laten uitlekken. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden.
Schep om en om een dun laagje kaasmengsel en een dun laagje spaghetti in de vorm. Herhaal dit tot de halve vorm gevuld is. Leg de champignons in het midden van de vorm. Leg de paprikareepjes ernaast. Vul de vorm verder met dunne laagjes kaasmengsel en spaghetti.
Dek het geheel af met aluminiumfolie. Bak de paté in ca. 1 uur gaar in het midden van de oven.
Courgettesaus
Was de courgette en snijd hem in stukjes. Laat de courgette met het water en bouillonpoeder ca. 20 minuten zachtjes koken en giet het dan af.
Pureer de courgette in met een foodprocessor of staafmixer. Voeg nu de zure room, knoflookpoeder en peper toe en roer goed door.
Notities
Stort de paté op een schaal en schenk de saus erover.