Deze Poolse omelet is erg luchtig, maar ook erg machtig!
Kook: 15 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ook nodig
Koekenpan met deksel
Handmixer
Ingrediënten
4eieren
4elbloem
boter of kokosolie
Garnering
yoghurt en fruit
ricotta en fruit
tomaat, komkommer, avocado
honing of ahornsiroop, optioneel
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten helemaal stijf. Het is goed genoeg als je de beslagkom ondersteboven keert en er niets uit komt.
Prik de dooiers even stuk met een vork en spatel ze voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten.
Mix op de laagste stand beetje bij beetje de bloem erdoor. Het beslag moet luchtig blijven, dus ga niet te vlug.
Zet een koekenpan op laag vuur - kleinste pit - en smelt hierin een heel klein beetje boter of kokosolie. Giet het beslag erin en doe de deksel op de pan.
Zodra de bovenkant droog is en de onderkant licht gekleurd is draai je de omelet om.