Zodra de briketten of Cobblestones heet zijn en er geen rook meer vanaf komt, leg je de basisplaat erop en laat dit tien minuten warm worden (met de deksel erop).
Fruit de ui en knoflook aan. Snijd ondertussen de wokgroenten wat kleiner en voeg dit toe. Schep ook de Italiaanse kruiden erdoor. Bak dit ongeveer 10 minuten. Schep regelmatig om. Haal vervolgens de groenten uit de pan en laat dit afkoelen op een bord of schaal.
Meng het gehakt met peper, zout en knoflookpoeder.
Verdeel het gehakt in 5 gelijke porties en maak hier ballen van. Druk het bierblik in de ballen zodat er een 'bakje' ontstaat. Wikkel per bal 2 plakken spek om het gehakt en haal het geheel dan voorzichtig van het blik af.
Vul de burgers met een beetje kaas en schep het groentemengsel erin. Druk het geheel wat aan met de bolle kant van een lepel en bestrooi met de kaas.
Leg de burgers voorzicht op het rooster en plaats deze op de basisplaat van de Cobb.
Doe de deksel op de Cobb en gaar de burgers in ongeveer 60 minuten. De burgers zijn gaar bij een temperatuur van 70°C of als er helder vocht uit het gehakt komt wanneer je er een satéprikker insteekt.