Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse zomerse risotto met citroen en munt
Kook:
35
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
200
gram
risotto
▢
100
gram
Parmezaanse kaas
▢
200
ml
witte wijn
▢
500
ml
groentebouillon
▢
15
gram
munt
▢
1
citroen, rasp van de schil
▢
½
citroen, het sap
▢
scheutje
olijfolie
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de munt heel fijn en rasp de citroen. Meng munt en citroenrasp door elkaar en zet even opzij.
Pers de helft van de citroen uit en zet dat even opzij.
Rasp de Parmezaanse kaas en zet ook dat opzij.
Plaats een ondiepe, wijde pan op middelhoog vuur en verwarm de olie. Voeg de risotto toe en roer net zo lang tot ieder korreltje wat olie bevat.
Schenk er nu de witte wijn bij, draai het vuur eventueel wat lager, blijf roeren.
Als de wijn is opgenomen door de risotto schenk je er een beetje bouillon en al het citroensap bij. Blijven roeren!
Iedere keer als het vocht is opgenomen schenk je er weer wat bij. Net zo lang tot al het vocht op is en de risotto gaar.
Roer er dan de munt, citroenrasp en Parmezaanse kaas door.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!