Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige bloemkoolsoep
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ook nodig
Staafmixer
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
zoete aardappel, ca. 300 gram
▢
1
bloemkool
▢
500
ml
amandelmelk
▢
500
ml
groentebouillon
▢
peper en zout
▢
currypoeder
▢
paprikapoeder
,
gerookt
▢
olijfolie
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de ui, knoflook, bloemkool en zoete aardappel in hapklare brokken.
Verhit wat olie in een soeppan en bak hierin de ui tot ze glazig zien, voeg dan de knoflook toe en bak dit nog even mee.
Doe de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes erbij en bak dit nog een minuutje of twee mee.
Schenk dan de amandelmelk en groenten bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Na ongeveer
15 minuten
is alles wel gaar en kun je de staafmixer er in zetten.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden. Strooi er dan wat curry- en paprikapoeder over en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!