Masoor dahl is heerlijk kruidig met een zoete ondertoon van kokos. Bovendien is het glutenvrij, vegan, notenvrij én zuivelvrij!
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):4personen
Ingrediënten
2elolijfolie
1ui, gesnipperd
3tenenknoflook, uitgeperst
1elgember, geraspt
1tlgemalen komijnzaad
1tlkurkuma
1tlcayennepeper
1tlchilivlokken
200gramlinzen, rood
groentebouillon
1bliktomatenblokjes
1blikkokosmelk
peper en zout
handjekoriander, grof gehakt
handjekokosrasp, of kokossnippers, geroosterd
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak hierin de ui. Voeg de knoflook en gember toe zodra de ui glazig is. Bak nog een minuutje.
Voeg vervolgens komijn, kurkuma, cayennepeper en chilivlokken toe en bak dit onder voortdurend roeren tot de aroma's vrij zijn gekomen.
Roer de linzen erdoor en giet vervolgens de tomatenblokjes en de groentenbouillon erbij. Doe de deksel op de pan en laat de dahl op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
Schenk de kokosmelk erbij en laat het nog een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi vlak voor het serveren de geroosterde kokos en koriander over het gerecht.