Bak de spekjes - net niet knapperig - op laag vuur.
Breek ondertussen de eieren in een kom en klop ze even los.
Schil de zoete aardappel en rasp hem grof. Voeg toe aan de eieren.
Hak de hamblokjes en rode peper en voeg toe aan de eieren.
Schep de kurkuma erbij, strooi het zout erover en voeg een scheutje kokosmelk toe.
Roer dit alles nogmaals goed door elkaar en giet het voorzichtig in een kleine koekenpan bij de spekjes.
Draai het vuur helemaal laag, leg een deksel op de pan en zet een wekkertje op 3 minuten.
Na drie minuten is de onderkant prachtig gekleurd en zijn de zijkanten en de rand bovenop gestold. Laat de omelet op een bord glijden. Doe je hand onder het bord, leg de pan er bovenop en keer het geheel om. Zet de pan weer terug op het vuur, deksel erop en weer 3 minuten
Verwijder dan de deksel en bak beide kanten nog 3 minuten op hetzelfde lage vuur.