Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
2
biefstukken
▢
1
grote zoete aardappel of 3 kleintjes
▢
½
knolselderij
▢
zuurkool
▢
1
vleestomaat
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
sjalotten
▢
kastanjechampignons
▢
scheutje
balsamico azijn
▢
snuf
rode wijn
▢
scheutje
kokosmelk
▢
peper en zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Schil de knolselderij en zoete aardappelen. Snijd ze in in even grote stukken en kook ze gaar. Pureer het vervolgens met een scheutje kokosmelk.
Snipper de sjalotten, snijd de tomaat en champignons in blokjes en snijd de knoflook ragfijn of gebruik een knoflookpers.
Bak de sjalotten tot ze glazig zijn en voeg dan de tomaat, champignons en knoflook toe. Bak het geheel even kort.
Voeg nu de azijn en rode wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat het geheel pruttelen op zeer laag vuur tot de rest ook klaar is.
Neem zoveel zuurkool als je lekker vindt en verwarm dit.
Bak de biefstuk zoals je lekker vindt. Bij mij is dat buitenkant goed aangebakken, binnenkant rood maar warm tot in het hart.
Notities
Zorg dat je alles klaar hebt staan, dan hoef je niet te haasten tijdens het werk
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!