Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Broodpudding 2.0
Op deze manier is oud brood een traktatie!
Kook:
1
uur
uur
5
minuten
min
Ingrediënten
▢
200
gram
oud brood of 4 puntjes
▢
240
ml
melk
▢
handvol
rozijnen
▢
whisky
▢
3
el
slagroom
▢
1
ei
▢
50
gram
roomboter
▢
1
tl
koekkruiden
▢
1
appel
▢
1
el
kokos
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180℃.
Scheur of snijd het brood in stukjes en giet er de melk over. Roer even door en laat
15 minuten
rusten.
Doe de rozijnen in een kommetje en schenk er whisky bij tot de rozijnen onder staan.
Klop het ei los met de slagroom. Roer de koekkruiden erdoor.
Schil en snijd de appel in kleine stukjes of schijfjes, net wat je lekkerder vindt.
Roer nu het eimengsel door het broodmengsel, net zo lang tot er een pap ontstaat en je geen stukjes brood meer ziet.
Smelt de roomboter en roer dit door het broodmengsel. Schep er dan de appel en uitgelekte rozijnen door.
Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en schep het mengsel erin. Zet dit
45 minuten
in de oven.
Besmeer de taart vlak voordat de wekker gaat met wat melk en strooi er de kokos over en zet dan terug in de oven.
Notities
De broodpudding is zowel warm als koud lekker. Serveer bijvoorbeeld met vanillesaus.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!