stukgula djawa, fijngemalen (of 1 el bruine suiker)
4daun salam
4kruidnagels
1blikjetomatenpuree
scheutjerode wijn
scheutjeazijn
water
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd het vlees in blokken, strooi rijkelijk peper en zout erover en bestrooi dan met wat bloem. Ik gebruik zelf zo'n 'ritszakje' van de Ikea: geen rommel en ieder blokje vlees goed gebloemd.
Snijd de sjalotten in dunne ringetjes en zet er even grofweg het mes in.
Bak het vlees in de roomboter vlug aan alle kanten.
Voeg dan de ketoembar en kerrie toe plus een scheutje water. Roer door elkaar.
Doe dan de ketjap, sambal, gula djawa, tomatenpuree, rode wijn, kruidnagels, azijn, knoflook en daun salam erbij.
Laat het geheel even pruttelen en schep het in de slowcooker.
Voeg aan diezelfde (braad)pan een klein beetje boter toe en bak hierin de sjalotten tot ze zacht zijn.
Schep de sjalotten bij het vlees in de slowcooker en roer alles goed door.
Ik voegde er een klein beetje water aan toe en zette de machine op low voor 6 uur6 uur.