Een heerlijke pastasaus die je ook kunt gebruiken als pizzasaus.
Kook: 40 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
2braadworsten
6plakjesontbijtspek
2tomaten
1rode ui
1bliktomatenblokjes
2tenenknoflook
1takrozemarijn
peper en zout
olijfolie
witte wijn
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Doe wat olijfolie in een hapjespan en bak hierin het ontbijtspek. Trek ondertussen het velletje van de worsten en knijp met je vingers kleine stukjes er van af. Bak dit mee met het spek.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en de rode ui in flinterdunne halve ringen. Voeg toe aan het vlees wanneer dat rondom gekleurd is.
Pers de tenen knoflook er boven en leg de tak rozemarijn in zijn geheel erbij.
Giet het blik tomatenstukjes erbij en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en een beetje zeezout. Laat het geheel lekker pruttelen op laag vuur. Giet er na ongeveer een kwartier een plens witte wijn bij, doe de deksel terug en laat nog 15 minuten pruttelen.