Boen de aardappelen goed schoon en doe ze in een grote pan met water en 1 eetlepel zout. Breng het geheel aan de kook. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet de aardappelen af onder koud water en laat ze afkoelen.
Als de aardappelen zijn afgekoeld verwijder je de schil en pureer je ze met een aardappelpers of een stamper. Strooi er flink versgemalen peper en zeezout over. Schep er de bloem door en kneed er een deegbal van.
Zet ondertussen weer een flinke pan met water op en doe er een klein beetje zeezout in.
Snijd een plak van het deeg af en bestrooi het aanrecht met wat bloem. Rol de plak uit tot een dunne rol en snijd in stukjes. Herhaal dit tot al het deeg op is.
Als het water (weer) kookt doe je de stukjes deeg met behulp van een schuimspaan in het water. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze klaar en kun je ze met de schuimspaan weer uit het water halen. Herhaal tot de gnocchi klaar zijn. Verwarm ondertussen de oven op de hoogste stand.
Neem nu een koekenpan die geschikt is voor de oven. Smelt hierin de klont boter, scheur de blaadjes salie doormidden en voeg toe aan de boter. Schuif de gnocchi erbij en bak ze even.
Bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas en zet in ongeveer 10 minuten onder de grill.