Fruitige oranje kip met pit

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 grote winterwortelen
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 tenen knoflook
  • 4 kippendijen
  • 2 tl gemberpoeder
  • peper en zout
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 300 gram mandarijnpartjes uit blik of verse ontvelde mandarijnen
  • 2 bosuitjes gesneden
  • chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Je kunt de kippendijen heel laten, maar ik sneed ze in ongeveer zes stukken. Snijd de paprika's en wortelen in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.
  • Doe alle ingrediënten – behalve de bosui en de mandarijn – in de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op low voor 6 uur.
  • Kwartiertje voordat de slowcooker klaar is snijd je de bosui in ringetjes en laat je de mandarijnen uitlekken (indien je voor blik koos). Zodra je daar mee klaar bent voeg je de mandarijn en bosui toe aan de slowcooker. Warm dit even kort mee.
  • Het achtergebleven sap kun je eventueel wat binden en over de oranje kip schenken.
  • Serveer met witte rijst.