Schil de aardappelen en snijd ze in ongeveeer even grote stukken.
Snijd de preien in ringen en was ze. Laat goed uitlekken.
Kook de aardappelen gaar in ongeveer 15 minuten.
Verhit wat olijfolie in een wok of grote koekenpan. Fruit hierin de uitgelekte prei en knoflook. Strooi de nootmustkaat en komijnpoeder erover en roer goed door elkaar.
Bak ondertussen de braadworsten op hoog vuur rondom bruin. Zet dan het vuur laag en laat ze garen.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een stamper of haal ze door een pureeknijper. Voeg eventueel een scheutje melk of kookroom toe. Schep de mosterd erdoor en voeg de prei toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer of stamp alles goed door elkaar.
Schep alles in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Als de kaas goed is gesmolten en een lekker bruin korstje is geworden is het gerecht klaar.