Gehaktballetjes Indonesische stijl, met haricot verts

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 300 gr rijst
  • 1 middelgrote ui
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout
  • 4 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 zakje boemboe rendang
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 800 g haricot verts
  • 2 el seroendeng

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt met de gesnipperde ui, het ei, het zout en peper. Vorm er ca. 35 balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Snijd de gember en knoflook ragfijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de boemboe, knoflook en gember 2 minuten op laag vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.
  • Voeg de kokosmelk en het water toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Verwijder de puntjes van de haricot verts en kook ze in 6 minuten in kokend water met eventueel zout gaar.
  • Verdeel de rijst, rendang en haricot verts over de borden en garneer met seroendeng.