Meng de aardappelpuree met het ei en de bloem. Meng alles goed. Neem een taartvorm (liefst met losse bodem) en leg hier bakpapier in (ook de randen) of besmeer alles met boter en bestuif dat dan met polenta, bloem of paneermeel. Net wat je in huis hebt. Giet hier de aardappelpuree in en maak in het midden een kuil. Strooi hier rijkelijk peper en een beetje zout over. Zet het even weg.
Snijd de ui in zeer dunne halve ringen en snijd de knoflook piepfijn (of gebruik een knoflookpers). Fruit de ui en knoflook in wat olie.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak dit mee en giet er een beetje ketjap bij. Laat dit bakken tot er haast geen vocht meer in de pan is. Laat het mengsel dan uitlekken in een vergiet.
Smelt nu roomboter in dezelfde pan en bak hierin de paddenstoelen.
Schep het kipmengsel in de taartvorm en schep er de paddenstoelen bovenop. Maak eventueel een dakje van een dun laagje aardappelpuree. Strooi de kaas erover en plaats het ca. 30 minuten in de oven.
Notities
Serveertip
Indien je dit serveert met een salade of extra groenten kun je er makkelijk met zijn drieën van eten.