Maak de groenten schoon. Snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika's en tomaten in blokjes.
Snijd de peper klein. Wil je het minder pittig, verwijder dan de zaadlijst en pitjes.
Fruit de ui en knoflook in de olie. Als dit zacht en glazig is voeg je de paprika's en tomaten toe. Bak dit even een paar minuten mee.
Leg de laurierblaadjes op het mengsel en giet het water erbij. Laat het geheel tien miuten koken.
Verwijder nu de laurierblaadjers en pureer alles in de keukenmachine of met een staafmixer.
Laat de boterbonnen uitlekken en spoel ze goed af. Roer de bonen dan door de soep en laat het geheel nog een paar minuten koken.
Was de peterselie en snijd of knip deze ondertussen fijn.
Besmeer de pitabroodjes met wat olijfolie en bak deze in een droge koekenpan. Ik vind dit lekkerder dan uit de oven of broodrooster. Maar dat kan natuurlijk ook.
Verdeel de soep over twee borden of kommen en strooi de peterselie erover. Snijd de pita's in puntjes en serveer erbij.