Maak een marinade van de ketchup, ketjap, azijn en sambal. Roer goed door elkaar.
Snijd de kipfilet in reepjes en roer ze goed door de marinade. Laat de kip zo lang mogelijk in de marinade rusten. Het heeft bij mij zes uur de tijd gehad om in te trekken.
Doe de nasikruiden in een kommetje en giet er een beetje kokend water op. Roer dit goed door elkaar en laat even staan.
Als je hele champignons gebruikt is dit het moment om de champignons in plakjes of stukjes te snijden (zie "opmerking" hieronder).
Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Fruit de ui met de uitgeperste of klein gesneden knoflook in een koekenpan.
Doe de gewelde nasikruiden, ui, champignons (*) en kip met marinade in de slowcooker, roer even door elkaar en pers de limoen erboven. Zet de timer op zes uur en de stand op low.
Na zes uur zet je de slowcooker uit en voeg je drie lepels pindakaas toe. Roer dit goed door de duivelse kipreepjes. Roer de slagroom er door.
Serveer met (zilvervlies)rijst en komkommer.
Notities
De champignons laat ik een volgende keer achterwege omdat ik de combinatie met de marinade en saus vreemd vond. Geef er in dat geval een lekkere groentegerecht bij zoals bijvoorbeeld oerapan.