Verwijder de buitenste bladeren van de kool, leg 1 schoon blad apart.
Snijd de kool doormidden en verwijder de harde kern.
Rasp, schaaf of snijd de kool in dunne slierten m.b.v. een scherp mes, mandoline of keukenmachine.
Weeg de kool en gebruik 1,5 - 2% zout van dat gewicht. Met andere woorden: 15 gram zout op 1 kilo kool.
Kneed, stamp, stomp of sla de kool tot het zachter wordt en er vocht vrijkomt. Laat het dan even rusten en ga weer verder. Herhaal dit een aantal keren. Je zult in totaal toch zeker tien minuten met de kool bezig zijn.
Hevel alles over naar schone pot(ten) en zorg dat de kool onder het zoute vocht staat. Druk het goed aan met het schone blad dat je in stap 1 apart hebt gelegd. Druk het goed aan en sluit het geheel af.
Zet het weg op kamertemperatuur (18°C - 21°C). Controleer regelmatig of de kool nog onder het vocht staat.