Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perfect gebakken zalm
De perfect gebakken zalm is mals, sappig en heeft een knapperig jasje. Een goede zalm behoeft geen poespas.
Kook:
10
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
persoon
Ingrediënten
▢
1
moot
zalm met huid
▢
olie
▢
peper en zout
▢
1
schijfje
citroen
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje.
Besmeer de zalm met wat olie.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin een paar druppels olie.
Leg de zalm, met de huid naar boven, in de pan en bak tot de zalm tot ⅔ verkleurd en licht knapperig is. Dit duurt ongeveer
3 minuten
.
Draai de zalm daarna om met een tang of spatel. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog
1 minuut
op de huid, tot ook dit lekker knapperig is.
Haal de zalm met een tang of spatel uit de pan en leg op een bord.
Serveer met een schijfje citroen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!