Mijn bananen haverkoeken stillen de trek en zijn geschikt voor ontbijt of tussendoortje.
Kook: 15 minutenmin
Porties (aanpasbaar):9stuks
Ingrediënten
2bananen, 3 als ze klein zijn
180gramhavervlokken
2elpecannoten, plus 9 voor garnering
Optioneel
lijnzaad, chiazaad
pompoen- of zonnebloempitten
chocolate chips
gehakte noten
stukjes gedroogd fruit
specerijen, bijvoorbeeld kardemom, kaneel of ponmpoenkruiden
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Zet de oven aan op 175°C.
Pel de bananen, breek ze in stukken en leg ze in een grote schaal. Prak ze tot puree met een vork.
Gebruik je specerijen? Voeg ze dan nu toe en roer ze nog even door de bananenpuree.
Schep de fijne havervlokken door de bananenpuree met een vork. Roer net zo lang tot alles is opgenomen door de havervlokken. Je krijgt een dik, plakkerig soort deeg.
Hak de pecannoten fijn, maar houd er 9 achter voor garnering. Prak de fijngehakte noten door het deeg.
Schep bolletjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Het zakt niet in en loopt niet uit, dus de koeken vorm je nu met je vingers. Druk ze een beetje plat en maak ze mooi rond.
Schuif de bakplaat in de oven. De haverkoeken zijn redelijk snel klaar; na ongeveer 13 minuten moeten ze goed zijn. Ze verkleuren niet zo heel erg. Als de buitenkant droog en ze knapperig klinken als je er op tikt dan zijn ze klaar.