Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olie of water. Spoel ondertussen de linzen om en voeg deze samen met de oregano en tomatenblokjes toe. Strooi er wat versgemalen peper over. Roer dit goed door elkaar en zet het vuur uit.
Bechamelsaus
Verhit de plantaardige boter in een hapjespan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend, scheutje voor scheutje de melk toe. Roer de rest van de oregano en het bouillonpoeder erdoor. Roer er versgemalen peper door.
Samenstellen moussaka
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter en bestrooi met peper, eventueel ook zout. Bak de aubergine ongeveer 2 minuten per kant in een grillpan of koekenpan.
Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van een ovenschaal en bestrooi met zeezout.
Leg hier de plakken aubergine dakpansgewijs overheen.
Verdeel hier achtereenvolgens de linzenzulling en bechamelsaus over. Bestrooi de bechamelsaus met versgemalen peper en eventueel nog wat zeezout.
Plaats het gerecht in het midden van de oven, na ongeveer 30 minuten kun je aan tafel en genieten van deze heerlijke moussaka.