Kip souvlaki schotel met knoflook-munt-yoghurt saus
Kook: 35 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
Kip souvlaki
2kipfilets
3elolijfolie
1½elsouvlaki kruiden
Couscous met groenten
180gramcouscous
sriracha, optioneel
1paprika, rood of geel
½courgette
½aubergine
olijfolie
Knoflook-munt-yoghurt saus
4flinke elyoghurt, Turks of Grieks
1½takmunt
1teenknoflook
½limoen, het sap
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kip souvlaki
Meng de olie met de kruiden. Snijd de kip in kleine blokjes en roer door de kruidenolie. Laat dit even een uurtje staan (korter kan echter ook goed, want het zijn kleine stukjes).
Bak de stukjes kip op hoog vuur aan en zet dan de warmtebron naar middelmatig. Schep voortdurend om.
Couscous met groenten
Doe de couscous in een kom en schenk hier 200 gram licht gezouten, gekookt water over. Zet het een minuut of 6 opzij, totdat de couscous al het water heeft opgenomen. Haal het met een vork los en laat het afkoelen. Herhaal het roeren met de vork af en toe.
Snijd de groenten in blokjes en bak dit in een wok op middelhoog vuur in een klein beetje olie, totdat het gaar is. Roer nu nogmaals met een vork door. Wil je de couscous een beetje pittig hebben, doe er dan nu een scheutje sriracha door en roer het nogmaals goed door. Schep de groenten voorzichtig door de couscous.
Knoflook-munt-yoghurt saus
Snijd de munt fijn en pers de teen knoflook uit. Meng alle ingrediënten door elkaar.