Deze lauwwarme Oosterse salade is verrassend lekker.
Kook: 45 minutenmin
Porties (aanpasbaar):3personen
Ingrediënten
Groenten
½courgette
½aubergine
1rode ui
6tenenknoflook
1gele paprika
2elolie
1tlsesamolie
½tlvissaus
1elsojasaus
¼tlgemalen komijnzaad
Vlees
2biefstukjes
Dressing
2tlolie
1tlsesamolie
1rode peper
2tenenknoflook
1vingerkootjegember
1dopjerozenwater
3elsojasaus
½limoen
1takjemunt
Overig
rijst
2takjeskoriander
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Groenten
Verwarm de oven tot 200℃.
Mix de natte ingrediënten samen met de komijnpoeder in een grote kom.
Snijd alle groenten in niet al te kleine stukken en schep ze door het oliemengsel. Pel de tenen knoflook en doe ze er in zijn geheel bij. Schep een aantal keer goed door.
Schep alle groenten in een ovenschaal, zonder het overtollige oliemengsel mee te gieten. Zet de groenten ca. 20 minuten in de oven.
Vlees
Zet een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan gloeiend heet is schroei je de biefstukken in 1 minuut per kant.
Leg de biefstukken de laatste tien minuten op een aparte schaal bij de groenten in de oven.
Dressing
Snijd de rode peper en knoflook heel fijn. Rasp de gember. Snijd de munt grof. Mix alle ingrediënten door elkaar.
Overig
Kook de rijst zoals je gewend bent, stort hem dan in een grote schaal en laat afkoelen. Blijf af en toe met een vork doorroeren om klonten tegen te gaan.
Schep de afgekoelde rijst in een mooie schaal en leg de groenten erop. Het groentevocht kun je apart in een kommetje serveren. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en leg bovenop de groenten.