Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de paprika en ui, ongeveer vijf minuten. Schep regelmatig om. Schenk dan de wijn erbij en laat het ongeveer 10 minuten koken.
Hak ondertussen de blaadjes van de basilicum fijn en klop de slagroom met een snufje zout tot het een dikke vloeibare room is geworden. Schep de fijngehakte basilicum erdoor.
Breng het water aan de kook en verkruimel de bouillontablet erboven. Pureer ondertussen de paprika en ui (met kookvocht) en breng het op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Je kunt de soep nu zeven, maar persoonlijk vind ik een beetje 'bite' wel lekker dus zeven is niet per sé nodig.
Verwarm de soep indien deze teveel is afgekoeld en schenk in vier mooie glazen. Schenk de room bovenop de soep, zodat het lijkt op een cappuccino. Serveer direct.