Pel en snipper de ui. Bak deze glazig in de olijfolie. Voeg dan het blik tomaten en de blaadjes oregano toe. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout en leg een deksel op de pan. Zet het gas op de laagste stand en roer af en toe door. Laat de saus in anderhalf uur indikken. Laat het daarna afkoelen.
Snijd de worsten overlangs door en verwijder het velletje (darm). Bak het vlees rul in een beetje olie. Laat het vet weglopen en laat het vlees afkoelen.
Schil de aardappelen, was ze en dep ze droog. Snijd ze nu in dunne plakjes. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een mandoline of keukenmachine gebruiken.
Verwarm de oven voor op 200℃.
Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit. Meng in een grote schaal de knoflook, peterselie, slagroom, de afgekoelde tomatensaus en het gehakt en breng alles op smaak met peper en zout. Schep er nu de aardappelplakjes door en schep goed door zodat alles goed vermengd is.
Giet dit over in een ingevette ovenschaal en druk het geheel goed aan. Strooi er nu de geraspte kaas over en dek af met aluminiumfolie.
Schuif het in de oven en laat het daar een uur staan. Verwijder dan de folie en zet de schotel nog een kwartier terug zodat de kaas een lekker bruin korstje vormt.