Gebruik amandelen zonder velletje en laat ze even weken in water. Dan zijn ze wat zachter. Ontpit de dadels en haal eventueel het velletje eraf. Ook de dadels kun je even laten weken zodat ze wat zachter zijn.
Doe de amandelen en walnoten in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg dan de dadels, cacaopoeder en kokosolie toe. Maal tot het een redelijk glad deeg is.
Bekleed een brownievorm (of ovenschaal) met bakpapier en druk het dadel/notenmengsel in de vorm. Gebruik eventueel de bolle kant van een lepel die je nat hebt gemaakt.
Smelt de kokosolie en doe die tezamen met de dadels en cacaopoeder in de keukenmachine. Maal tot je een pasta hebt. Smeer deze over de brownie en strijk glad met een spatel. Of laat het een beetje robuust golven.
Zet het twee uur in de koelkast om op te stijven. Haal het een half uur voor serveren uit de koelkast.
Notities
Om de ganache een zuurtje te geven kun je er wat geraspte sinaasappel- of citroenschil aan toevoegen.Ben je fan van chocolade en zeezout? Voeg dan wat grof zeezout toe.Om de brownie wat pittigs mee te geven kun je wat gemalen chili of chilivlokken toevoegen.