Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met zout gaar.
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Hak ze fijn als ze geroosterd zijn. Doe ondertussen de specerijen bij elkaar in een bakje, dan ben je straks sneller klaar.
Snijd de sjalotten en knoflook ragfijn.
Doe alle ingrediënten van de boemboe bij elkaar in een vijzel of keukenmachine en maal tot een fijne pasta, voeg dit toe aan de aardappelen. Maak hier een puree van.
Snijd nu zoveel peterselie als nodig en schep samen met het gehakt, 1 ei en de bloem door de aardappelpuree, totdat je een stevig deeg krijgt.
Leg dit "deeg" op huishoudfolie en rol het op totdat je een worst overhoudt en leg die ongeveer 1 uur in de vriezer.
Snijd dan platte koekjes van de puree en stoom ze in 30 minuten gaar in een stoompan. Als je geen stoompan hebt kun je ze ook op een plat bord leggen, afdekken met huishoudfolie en dan 4 minuten in de magnetron doen.
Laat ze daarna weer een uur afkoelen en weer een beetje hard worden.
Kluts de overgebleven 2 eieren in een bakje en doe in een ander bakje het paneermeel. Haal om beurten de koekjes door het ei en het paneermeel.
Verhit wat olie in een pan en bak de koekjes hierin goudbruin. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.