Schil en was de aardappelen, dep ze vervolgens droog. Snijd de aardappelen in schijfjes van ca. 3 mm. Gebruik hiervoor een scherp mes, keukenmachine of mandoline.
Pel de uien en snijd ze in dunnen ringen.
Verwarm de olie in een pan met gladde bodem of anti-aanbaklaag. Laat hier de schijfjes aardappel 1 voor 1 in glijden. Na het eerste dunne laagje aardappel leg je er een dun laagje uien op. Strooi er zout over.
Herhaal dit tot alle aardappelen en uien op zijn.
Het vuur moet niet te hoog staan. Je kookt de aardappelschijfjes en uien als het ware in de olie. Zodra de aardappelen en uien zacht zijn giet je alles in een vergiet. Vang de olie op.
Kluts in een hoge kom de eieren schuimig met wat zout en schep daar het aardappelmengsel bij. Druk het geheel goed aan. Laat dit 15 minuten rusten.
Was ondertussen de pan af of pak een schone pan van ongeveer ca. 22 cm. Verhit wat van de opgevangen olie hierin. De olie moet nu goed heet zijn. Giet dan het aardappel-eimengsel in de pan.
Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de tortilla zachtjes pruttelen. Zodra de bovenkant gestold is kun je de tortilla omdraaien.
Een tortilla keren is het makkelijkst door een plat bord op de pan te leggen, het geheel te keren, en de tortilla weer in de pan te laten glijden met de ongebakken kant naar beneden.
Als die kant ook mooi bruin gekleurd is, is de tortilla klaar.