Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche Lorraine
Kook:
45
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
quiche
Ingrediënten
▢
1
pak
kruimeldeeg
▢
100
gram
spekblokjes
▢
100
gram
hamblokjes
▢
4
eieren
▢
200
ml
room
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
75
gram
geraspte kaas
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180℃.
Vet een quichevorm in en bestrooi eventueel met wat bloem. Leg de lap deeg er in. Zet in de koelkast tot gebruik.
Bak de spekblokjes een beetje uit en giet ze af of strooi ze op keukenpapier.
Mix in een kom de eieren wat zout. Roer nu de room en paprikapoeder erdoor. Schep als laatste de kaas erdoor en kluts alles nog een keer goed.
Haal de quichevorm uit de koelkast en verdeel de ham- en spekblokjes over de bodem. Schenk nu het eimengsel erover.
Vouw het overhangende deeg terug naar binnen. En zet de schaal in het midden van de oven. De quiche is na ongeveer 45 minuten klaar.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Voedingswaarden
Energie:
2828
kcal
|
Koolhydraten:
168
gr
|
Eiwit:
125
gr
|
Vet:
182
gr
|
Waarvan verzadigd:
87
gr
|
Waarvan onverzadigd:
14
gr
|
Cholesterol:
1248
mg
|
Zout:
7236
gr
|
Vezels:
9
gr
Bewaaar recept
Opgeslagen!