Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen met een Indonesisch tintje
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
3
uien
▢
1
wortel
▢
10
Thaise chilipepers
▢
2
rode paprika’s
▢
10
tenen
knoflook of meer
▢
2
el
rode currypasta
▢
400
ml
kokosmelk
▢
200
ml
witte wijn
▢
2
kilo
mosselen
▢
1
paksoi
▢
15
gram
koriander
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snipper de uien en snijd de wortel en paprika's in stukjes.
Fruit de uien en bak dan de wortel en chilipepers even mee.
Voeg nu de paprika's en geperste tenen knoflook toe. Bak een paar minuten mee met de rest.
Roer nu de currypasta erdoor en blus het af met de kokosmelk en witte wijn. Maal er wat verse peper boven.
Neem de paksoi en scheid het groen van het wit. Snijd het witte gedeelte in stukken en voeg toe aan de pan. Breng dit aan de kook.
Als het kookt doe je de mosselen in de pan en laat je het op hoog vuur een paar minuten koken, terwijl je voortdurend omschept.
Zet het vuur uit en voeg het overgebleven groen van de paksoi toe. Schep of schud de boel even flink door elkaar.
Garneer het geheel met fijngesneden koriander.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Voedingswaarden
Energie:
1440
kcal
|
Koolhydraten:
90
gr
|
Eiwit:
130
gr
|
Vet:
52
gr
|
Waarvan verzadigd:
24
gr
|
Waarvan onverzadigd:
7
gr
|
Cholesterol:
280
mg
|
Zout:
3389
gr
|
Vezels:
10
gr
Bewaaar recept
Opgeslagen!