Geniet in de tuin van dit zalmtaartje met avocado als lunch voor twee personen. Of serveer het als voorgerecht voor vier personen.
Kook: 10 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen (lunch) of 4 personen (voorgerecht)
Ingrediënten
2eieren
2plakjes(glutenvrij) brood
200gramgerookte zalm
4avocado's
1bekertjecrème fraiche
½limoen, sap
peper en zout
Optioneel
pijnboompitten
verkruimelde uitgebakken ontbijtspek
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kook de eieren in 7 minuten gaar.
Rooster het brood en knip of snijd het op maat van de schaaltjes.
Neem twee schaaltjes en leg in ieder schaaltje een vel huishoudfolie. Drapper de zalm over de bodem van de schaaltjes.
Pureer de avocado met een vork en schep de crème fraiche erdoor. Besprenkel dit met het limoensap om verkleuring tegen te gaan. Breng op smaak met peper en zout en roer nog een keer door.
Verdeel de helft van het avocadomengsel over de schaaltjes en leg hierop een gepeld ei. Verdeel de rest van het avocadomengsel over de schaaltjes.
Sluit de schaaltjes af met het geroosterde brood. Druk stevig aan, dit vormt straks de bodem van het zalmtaartje.
Zet de zalmtaartjes een half uur in de koelkast om op te stijven.