Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche van restjes
Kook:
40
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
1
pak
deeg
▢
125
gram
spekblokjes
▢
250
gram
rundergehakt
▢
1
prei
▢
200
ml
room
▢
6
eieren
▢
1
el
jalapeños
▢
knoflookpoeder
▢
chilivlokken
▢
kurkuma
▢
gemalen komijnzaad
▢
zout
▢
1
sjalotje
,
`
▢
geraspte kaas
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 225˚C. Snijd de sjalot en prei in hele dunne ringen.
Laat het deeg ontdooien en leg het dan over een quiche vorm (of andere vorm geschikt voor de oven).
Bak de spekjes uit, maar niet helemaal knapperig. Schep ze uit de pan en leg ze op een keukenpapiertje om het vet op te vangen.
Rul het gehakt in dezelfde pan. Als het verkleurd voeg je de prei toe en bakt dit nog even mee. Laat het dan afkoelen.
Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Gooi dan alle overige ingrediënten erbij en klop alles even goed door.
Verdeel de gehakt met prei en de spekjes over de bodem van de taart. Verdeel hierop de sjalot. En giet tot slot het eiermengsel over de taart.
Vouw de randen ietwat om en bestrooi het geheel met geraspte kaas naar keuze. Ik gebruikte oude kaas.
Zet de taart een half uur in de oven. Kijk af en toe even of alles goed gaat.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!