Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Butterchicken uit de slowcooker
Boterzachte kip waar je je vingers bij opeet. Je gasten zullen je dankbaar zijn als je dit voorzet.
Kook:
6
uur
uur
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
6
personen
Ook nodig
Slowcooker
Ingrediënten
▢
2
el
boter
▢
2
el
plantaardige olie
▢
4
kipfilets
▢
2
uien, gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook
▢
2
tl
currypoeder
▢
1
el
currypasta
▢
2
tl
tandoori masala
▢
1
tl
garam masala
▢
175
gram
tomatenpuree
▢
15
kardemom peulen
▢
1
blik
kokosmelk
▢
200
gram
dikke yoghurt
▢
peper en zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de kipfilet in grove stukken.
Verhit boter en olie in een koekenpan.
Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!