Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oerapan: Indische droge groenteschotel
Gebruik voor de groenten bijvoorbeeld sperziebonen, bloemkool, broccoli, worteltjes, maïs, paprika, erwtjes, taugé etc.
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
250
gram
gemengde groenten
▢
1
el
olie
▢
½
ui
,
gesnipperd
▢
2
tenen
knoflook
▢
½
el
selderij
,
fijn gesneden
▢
15
gram
kokos
▢
sambal oelek
,
naar smaak
▢
1
tl
laos
▢
½
tl
kentjoer
▢
½
tl
taotjo
▢
1
blaadjes
djeroek peroet
▢
1
el
asemwater
▢
½
tl
suiker
▢
zout
▢
½
kopje
water
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Bak de kokos op laag vuur in een droge koekenpan lichtbruin.
Kook de groenten in weinig water met wat zout beetgaar.
Fruit de ui en knoflook in de olie.
Zet het vuur uit en voeg de sambal, laos, kentjoer en taotjo toe. Fruit dit even mee.
Voeg dan water, asemwater, selderij en suiker toe. Laat het sausje een beetje inkoken.
Roer de groenten door het kruidenmengsel en meng er dan de gebakken kokos door.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!