Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde venkel met groene currysaus
Kook:
45
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ook nodig
Blender
Ingrediënten
▢
4
stuks
venkel
▢
2
uien
,
rood
▢
2,5
el
olijfolie
▢
¼
tl
sesamolie
▢
⅓
el
tijm
,
vers
▢
1
ltr
groentebouillon
▢
100
gram
spinazie
▢
½
ltr
kokosmelk
▢
1
zakje
currypasta
,
groen, Thais
▢
bindmiddel
,
bijv. maizena of arrowroot
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 200°C.
Schil de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in repen.
Pel de uien en snijd in niet al te dunne halve ringen.
Giet de olie met wat verse tijm op de venkel en uien en meng alles goed door elkaar.
Spreid alles op een bakplaat en plaats voor ongeveer 30 minuten in de oven. De keuken ruikt zo lekker naar venkel wanneer het heet wordt.
Doe de kippenbouillon met de spinazie in een blender en maal tot een fijne bouillon.
Giet het in een pan en voeg de kokosmelk en currypasta toe. Breng het zachtjes aan de kook.
Gebruik bindmiddel om de saus op de gewenste dikte te brengen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!