Snijd het loof van de bospenen af maar laat er een stukje aan zitten (ongeveer 2 cm). Gooi het loof niet weg! Was en schil de wortelen en snijd ze in de lengte door midden. Hele dikke wortelen in de lengte in vieren snijden. Kook de wortelen 5 minuten in ruim kokend water. Zonder zout, dat wordt later gebruikt.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg uit.
Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en 1 teen uitgeperste knoflook. Breng op smaak met versgemalen peper. Smeer dit mengsel op het bladerdeeg.
Leg de worteltjes hier boven op en besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met het zeezout.
Bak de taart in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen.
Pesto
Pureer alle ingrediënten met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Lepel wat van de pesto op ieder stukje taart.
Notities
Leuk om wat loof fijn te snijden en over de taart te strooien.