400grambloem, vervang eventueel door een glutenvrije variant
300mlwarm water
1elolijfolie
1elgedroogde gist
1tlzout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven op de hoogste stand.
Meng 300 ml warm water met 1 el gedroogde gist en roer goed door, er mogen geen klontjes meer in zitten. Laat dit een paar minuten staan.
Giet het in de kom van je keukenmachine (deeghaak gebruiken) en voeg 400 gram bloem en 1 el olijfolie toe. Kneed dit tot een egaal deeg en voeg dan pas 1 tl zout toe. Zout en gist mogen niet direct met elkaar in aanraking komen.
Leg de deegbal in een grote kom en dek af met vershoudfolie. Laat dit een half uur staan.
Deel nu de bol in twee gelijke stukken en doe dat nog 2 keer, zodat je uiteindelijk zes gelijke stukken deeg hebt.
Draai mooie bolletjes van deze stukken. Bestrooi het aanrecht met wat bloem en rol de balletjes uit tot rondjes. Zorg er voor dat er aan beide kanten van de broodjes wat bloem zit.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de broodjes hier op. Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes. Gebruik eventueel nog een bakplaat.
Laat de broodjes afgedekt nog een minuut of 10 staan.
Bak de broodjes kort in de hete oven. Ze zijn klaar zodra ze opbollen (dit is al binnen een paar minuten).
Haal dan de pitabroodjes uit de oven en laat ze afkoelen.