Empanadas eet je gewoon zonder sausje, maar een beetje chimmichurri is altijd ernstig lekker natuurlijk.
Kook: 55 minutenmin
Porties (aanpasbaar):20stuks (ongeveer)
Ingrediënten
Vulling
750gramrundergehakt
3bosuitjes
1grote ui
1blokjegroentebouillon
1mais, klein blikje
½kopjedoperwten, diepvries
gerookt paprikapoeder
gemalen komijnzaad
zout
peper
Het deeg:
500grambloem
2eieren
100gramboter
8elwater
1tlzout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180-200°C.
Meng alle ingrediënten voor het deeg en laat dit afgedekt met folie een half uur rusten in de koelkast. Steek daarna met behulp van een vorm rondjes uit het deeg.
Snijd de bosuien in ringetjes en snipper de ui.
Rul het gehakt en bak de ui mee. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg vervolgens de rest van de specerijen naar smaak toe. Let op dat het niet te droog wordt.
Verdeel de vulling over het deeg en voeg wat bosuitjes toe.
Vouw de randen van de empanada om en druk de randen goed aan, er mag geen lucht ontsnappen.
Doe de empanada’s in de voorverwarmde oven en laat ze hier ongeveer een kwartier in zitten. Wanneer de empanada’s een goudbruin korstje hebben, zijn ze klaar.