Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsaté met pindasaus
Kook:
1
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
Kipsaté
▢
500
gram
kippendijfilets
▢
2
el
wok- of kokosolie
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
sjalotjes
▢
5
el
ketjap manis
▢
1½
el
citroensap
▢
2
tl
zeezout
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
1
tl
gemalen komijnzaad
▢
½
tl
cayennepeper
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
chilivlokken
▢
2
el
bruine suiker
Pindasaus
▢
400
ml
melk
▢
6
el
pindakaas
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
el
ketjap manis
▢
1
tl
ketjap asin
▢
2
el
ketchup
▢
2
tl
djahe
▢
1
tl
madame jeanette sambal
▢
2
el
bruine suiker
▢
2
bouillonblokjes
▢
1
tl
sesamolie
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kipsaté
Pers de knoflook en snijd de sjalotjes heel fijn. Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed met een vork.
Snijd de kippendijen in stukken en leg in de marinade. Laat dit een nacht marineren in de koelkast.
Rijg de kip op stokjes (per drie blokjes, afhankelijk van de grootte) en bak deze in een grillpan, onder de grill of op de barbecue.
Pindasaus
Warm de melk op in een pan en voeg dan de pindakaas toe.
Pers de knoflook en verkruimel de bouillonblokjes.
Wanneer het dikker wordt de rest van de ingrediënten toevoegen. Laat op laag vuur staan tot de saus de gewenste dikte heeft en zet dan het vuur uit.
Toch te dik geworden? Voeg wat (kokos)melk toe. Vlak voor het serveren een theelepeltje sesamolie erdoor roeren.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!