Doe het bloem in de kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg hier het zout en suiker aan toe en mix het geheel even door.
Los de zakjes gist op in het water. Wanneer het gist goed is opgenomen in het water voeg je het toe aan de bloem en kneed je het geheel een minuut of 8. Dit kan natuurlijk met de hand, maar ook met de keukenmachine.
Als het deeg goed gekneed is maak je er een bal van en zet je het weg op een warme plek onder een vochtige theedoek.
Laat het twee uur rijzen.
Neem dan de bal uit de kom en deel het in vieren. Vorm hiervan 4 baguettes en zet het weer even weg onder de theedoek.
Na ongeveer een uurtje maak je inkepingen in de bovenkant met een scherp mes en bestuif je het geheel met wat bloem.
Schuif de baguettes in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin.
Notities
Tip: Om een extra krokante korst te krijgen zet je een schaaltje water in de oven. Je kunt de baguettes overigens natuurlijk ook gewoon bestrijken met wat eigeel.