Zet een grote pan met olijfolie op hoog vuur en zet de grill voluit.
Snijd de bosuitjes in ringen en knijp/pers de knoflook. Voeg dit toe aan de pan en fruit het even een paar minuten aan.
Doe nu de tomatenblokjes en geroosterde paprika's erbij en bak nog even mee. Scheur de koriander en snijd twee pepers in dunne ringetjes. Giet hier het kokende water bij en laat het lekker pruttelen.
Spreid de tortillachips uit op een bakplaat en strooi hier de geraspte kaas over. Snijd de overgebleven peper in ringetjes en strooi dit er ook over. Plaats de bakplaat onder de grill tot de kaas gesmolten is en het geheel een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Doe ondertussen de kwark in een kom en voeg daar de jalopeñopepers plus een beetje vocht en een half bosje munt aan toe. Zet de staafmixer erin en pureer het.
Pureer de soep met een staafmixer, knijp er een halve limoen boven en roer nog even door.
Notities
Serveertip: geef er op een apart plankje in blokjes gesneden avocado, in vieren gesneden cherry tomaatjes en ongeveer 40 gram feta bij.