Begin voor de meatloaf met het fruiten van de ui met komijn, ketoembar en oregano. Schep dit in een kom en laat het afkoelen.
Doe ondertussen de crackers in een theedoek of vijzel en sla/maal het fijn. Als het uimengsel is afgekoeld de crackers, mosterd en gehakt toevoegen en met schone handen (duh) kneden tot een bal/worst.
Besmeer het gehakt met wat olijfolie en doe het in een ovenvaste pan of schaal. Zet de oven nu op 200°C en zet de schaal een minuut of 30 in de oven.
Saus
Doe voor de saus de ui, knoflook, rode peper en paprikapoeder in een braadpan. Bak dit tot de ui goudbruin ziet.
Voeg nu de kikkererwten, tomaatblokjes, worcestershire en balsamico azijn toe. Laat dit nog zo'n tien minuten pruttelen.
Haal de naaldjes van de rozemarijntak af en doe ze in een kom. Haal de ovenschaal uit de oven en giet het vet/vocht over de rozemarijnnaalden. Roer dit om. Schep de saus over en rondom de meatloaf.
Leg de plakjes pancetta eroverheen en schep daarop de rozemarijn en zet het geheel nog zo'n tien tot vijftien minuten in de oven.
Notities
Ik gaf er een salade van veldsla, venkel en rucola bij. Serveer de partjes citroen erbij om uit te knijpen over gehakt en saus.