Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse saus van Annabel
Kook:
2
uur
uur
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
liter
Ingrediënten
▢
3-4
rode pepers
▢
150
gram
gember
,
vers, geschild en in blokjes gesneden
▢
2
bollen (!)
knoflook
,
gepeld
▢
2
uien
,
grof gehakt
▢
2
paprika’s
,
rood, grof gehakt~
▢
125
ml
olijfolie
▢
3
el
gemalen komijnzaad
▢
2
tl
venkelzaad
▢
2
kg
tomaten
,
in blokjes, of 4 blikken tomaat op sap
▢
500
ml
tomatensap
,
of water
▢
125
ml
rode wijnazijn
▢
200
gram
basterdsuiker
,
donkerbruin
▢
1
citroen
,
rasp
▢
1
tl
zwarte peper
▢
1
el
zout
▢
25
gram
koriander
,
gesnipperd
▢
1-2
tl
chilivlokken
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Doe de Spaanse pepers met de gember, knoflook, uien, paprika en olie in een keukenmachine en hak ze tot een pasta.
Doe de pasta in een grote pan en voeg het komijn en venkelzaad toe.
Laat het mengsel - terwijl je af en toe roert - ca. 30 minuten op matig vuur bakken.
Voeg tomaten, het tomatensap of water en de azijn, suiker, citroenschil, peper, zout, koriander en chili vlokken toe.
Laat de saus zonder deksel op laag vuur pruttelen en blijf regelmatig roeren (ongeveer 2 uur) tot de saus een mooie dikke consistentie heeft.
Verdeel de saus over verschillende potten.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!