Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roedjak manis
Kook:
15
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
Voor de salade
▢
1
blik
gemengd fruit
▢
1
stuk
appel
▢
1
stuk
komkommer
▢
1
handje
kroepoek
Voor de saus
▢
50
gram
ongezouten pinda's
▢
2
el
petis udang (zoete garnalenpasta)
▢
100
ml
water
▢
4
el
gula djawa
▢
2
el
ketjap manis
▢
¼
tl
zout
▢
1
teen
knoflook, fijngesneden
▢
1,5
tl
asem (tamarinde pasta)
▢
1,5
tl
sambal oelek
▢
1
teentje
knoflook, fijngesneden
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maal de geroosterde pinda's in de vijzel, of gebruik een hakmolen, maar laat wat stukjes pinda zitten.
Schep de petis udang in een wok en giet het water er bij. Net zo lang roeren totdat het goed vermengd is.
Doe er de gula djawa bij en blijf dit ook roeren totdat het vermengd is.
Schep nu de rest van de ingrediënten er doorheen. Klaar!
Notities
Voor opdienen fruit het sausje erover schenken en verkruimel er ook nog maar wat kroepoek over. Gewoon omdat het lekker is en omdat het kan!
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!