Deze heerlijke Indiase yoghurtdip zorgt voor verkoeling tijdens een pittige curry. Dip wat naan in de raita of lepel wat raita over een papadum.
Kook: 10 minutenmin
Ingrediënten
1komkommer
150mlyoghurt
1tlgemalen komijnzaad
1elkorianderblad
2elmunt
1snufpaprikapoeder, optioneel
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit. Dit kun je in je handen doen of door de komkommer in een theedoek te leggen en hierin te knijpen.
Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes.
Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg hier de komkommer, koriander en munt aan toe.
Strooi het komijnpoeder erover en roer alles goed door elkaar.
Strooi een beetje gerookte paprikapoeder over de raita ter garnering. Je kunt dit eventueel ook achterwege laten.