Maak een marinade van de overige ingrediënten en giet dit over de kip.
Zet maar even weg, dit hebben we later weer nodig.
Voor de mi(e)
Zet een grote pan met water op het vuur en doe daar een geplet teentje knoflook en het blokje bouillon in.
Zodra het water kookt voeg je de mie toe.
Haal de pan van het vuur (het moet niet doorkoken tenslotte) en laat een minuut of vier zo staan. Haal dan met twee vorken de mie uit elkaar.
Verwijder de knoflook (niet weggooien is echt nog wel te gebruiken) en giet de mi(e) in een vergiet, even goed afspoelen met koud water en bij de kip zetten.
Voor de ba(h)mi(e)
Verhit in een wadjan olie. Zodra dit heet is het vuur lager doen en hierin de ui en knoflook fruiten, bak de trassi gelijk mee.
Voeg de kipfilet hier aan toe, met marinade en al! Bak even lekker tot de kip goed gebakken is.
Voeg dan plukje bij beetje bij beetje bij plukje de mi(e) toe en schep continu om zodat ieder sliertje verkleurd en smaak heeft van de marinade.
Voeg als laatste de sambal, uitgebakken spekreepjes, limoensap en groente toe.
Notities
Prei had ik niet in huis, wel petehbonen dus deed ik er door. Je kunt overigens ook nog eventueel wat pindakaas toevoegen tijdens het bakken en omscheppen van de bami.