Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtcake met citroen
Prep:
10
minuten
min
Kook:
45
minuten
min
Totaal:
55
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
cake
Ingrediënten
▢
80
gr
ongezouten roomboter
,
op kamertemperatuur
▢
150
gr
witte basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
225
gr
Griekse yoghurt
▢
1
citroen
,
geraspte schil
▢
250
gr
zelfrijzend bakmeel
▢
1
tl
bakpoeder
▢
1
snuf
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in.
Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier.
Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
Doe het citroenrasp en de Griekse yoghurt in de kom.
Klop dit door tot een klontvrij mengsel. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een egaal cakebeslag.
Stort het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake in het midden van de oven in zo'n 45 minuten gaar.
Notities
Weet je niet zeker of de cake gaar is, steek dan een satestokje in de cake: als deze er schoon weer uit komt is de cake gaar.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!