Snijd de tempeh in plakken en snijd die plakken weer in smalle reepjes.
Frituur de reepjes tot ze lekker (licht)bruin en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Leg ondertussen 1 rode peper een minuut of vijf in kokend heet water.
Wrijf alle ingrediënten (behalve de ketjap) fijn in de vijzel, of maak gebruik van een keukenmachine/blender.
Fruit dit mengsel een minuut of drie in de olie. Niet te hoog want het mag niet spetteren.
Doe de ketjap er nu bij en meng het goed. Zet het vuur uit en schep de gefrituurde tempeh er doorheen.
Giet 100 ml water in een schone wadjan en voeg de gula djawa en kristalsuiker toe.
Breng dit langzaam aan de kook. Schep de tempeh er doorheen. Zorg ervoor dat alles goed wordt opgenomen. Dit moet snel gebeuren, anders verbrandt de hele boel.
De tempeh doe je nu in een grote bak en je schept er de in ringetjes gesneden rode peper en gebakken uitjes door heen.