Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal tomaat
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
potten
Ingrediënten
▢
2
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
1
duim
laos
▢
2
el
olie
▢
500
gram
rode pepers
▢
8
rawits
▢
1
tl
taotjo
▢
5
tomaten
▢
2
el
azijn
▢
3
el
suiker
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
Voeg dit tezamen met de taotjo toe aan de wok.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Notities
Schep de sambal in
gesteriliseerde
potten.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!