Go Back
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Sambal tomaat
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0
van
0
stemmen
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd:
5
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
Totale tijd:
25
minuten
Porties:
2
potten
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
uien
4
tenen
knoflook
1
duim
laos
2
el
olie
500
gr
rode pepers
8
rawits
1
tl
trassi
5
tomaten
2
el
azijn
3
el
suiker
zout
(naar smaak)
Aan de slag
Pel de uien, knoflook en snijd ze samen met de laos in stukken. Maal dit tot een grove pasta.
Verhit de olie in een wok en bak hier het mengsel in.
Snijd ondertussen de rode pepers en rawits in grove stukken en maal tot een pasta.
Voeg dit tezamen met de trassi toe aan de wok.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg toe aan de wok. Giet de azijn en suiker erbij en breng op smaak met zout.
Laat het geheel 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Schep de sambal in
gesteriliseerde
potten.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?
Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!